Nadal en família a Vilafranca del Penedès

No et perdis les activitats que hem preparat per a tu, Gaudeix el Nadal, gaudeix Vilafranca.

Nadal en família a Vilafranca del Penedès

No et perdis les activitats que hem preparat per a tu, Gaudeix el Nadal, gaudeix Vilafranca.

Una aventura familiar per descobrir l'entorn natural

La Motxilla Naturalista

Vine a descobrir jugant i acompanyat per la Motxilla Naturista la muntanya de Sant Pau. Recull  a l'Oficina de Turisme la motxilla plena d'objectes que t'ajudaran a realitzar diferents acitivitats a la natura. Es requereix reserva prèvia.

*En el moment de recollida caldrà deixar un dipòsit de 20€ que seran abonats en el moment de retorn de la motxilla si aquesta es troba en bon estat.

A la Recerca dels Vitis

Un joc per descobrir Vilafranca

Descobreix el món dels Vitis perduts explorant el Penedès. Aquí a Vilafranca en tenim un de ben curiós! Els Vitis són uns éssers que habiten el Penedès des de fa segles. Són unes criatures molt petites i silencioses, gairebé invisibles, que només es mouen quan ningú les veu. Tot i passar molt desapercebudes es porten prou bé amb els humans, sobretot amb la canalla. Si aconsegueixes el teu àlbum a més els podràs col·leccionar!

Seguint el rastre del Tió

Vine a cercar el tió a la muntanya de Sant Pau

Un itinerari per descobrir en família la muntanya de Sant Pau. Seguiu el rastre de les pinyes que ha deixat l’esquirol Oriol per descobrir els tions i els seus secrets! Els tions són molt silenciosos, però els esquirols també! Eriçons, ratolins, musaranyes i altres animals que viuen al bosc, poden veure els tions sense que se n’adonin... en saben moltes coses.

A partir del 2 de desembre i fins el 7 de gener a la Muntanya de Sant Pau i iniciant el recorregut a la cruïlla del camí de Pacs amb el c/Balcó de les Clotes (coordenades: 41.35022, 1.69585). 

O bé des de l'aparcament dels Lledoners, a la muntanya de Sant Jaume (coordenades: 41.36218, 1.68625)

ACTIVITATS DE LA FIRA DEL GALL

El 16 i 17 de desembre la Fira del Gall t'ofereix un munt d'activitats per a passar-s'ho d'allò més bé

Un joc tradicional vestit a la mida

BITLLES CATALANES

Tant dissabte com diumenge de 10 a 14.00 hores i just davant del pavelló Firal (mostra d'Aviram) podràs aprendre a jugar amb unes simpàtiques bitlles catalanes acompanyats pels membres de l’associació Club Bitlles Vilafranca.

Una manera de descobrir aquest típic joc català per a tota la família. 

 

Taller de maquillatge: Maquilla't com un gall

Per visitar la fira ben boniques i bonics

Per entrar a la Fira i posar-nos ben mudats per a l'ocasió l’alumnat del curs d’auxiliar de perruqueria i estètica del PFI ens maquillarà per visitar la Fira. La carpa de maquillatge la trobareu a la plaça de l'Exposició de l'Aviram del parc de Sant Julià al costat del punt d'infromació de la Fira.

Aquesta activitat formarà part de la Marató de 3cat. Hi haurà una taquilla inversa per col·laborar amb aquest esdeveniment.

Crea el teu Gall!!

Innova, sorpen,.. amb el Gall del Penedès

Data: del 29 de novembre al 17 de desembre

Horari: sense horari

Lloc: online

Activitat: crea el gall més original i divertit i participa en el concurs online d’Instagram on pots guanyar un lot de productes de proximitat. Podeu utilitzar materials reciclats, grafiti, intel·ligència artificial, etc. Tots els treballs es penjaran com a post a l’Instagram: @firadelgall

Edat: tots els públics

L’Enigma dels Galls als Balcons

Resoldre l'enigma té premi

Del 30 de novembre al 17 de desembre fixeu-vos molt bé, els galls i gallines penjades als balcons us ajudaran a resoldre un enigma. 

Busca els set galls i gallines que tenen una lletra. Emplena la butlleta amb la solució i lliura-la els dies 16 i 17 al matí de 10 a 15h al punt d’informació de la Fira del Gall, o bé fins el 17 de desembre a l'Oficina de Turisme de Vilafranca (C/ Hermenegild Clascar, 2). Es farà un sorteig i les 3 butlletes que s’escullin i tinguin l’enigma correcte obtindran un lot de productes de proximitat.

La butlleta es repartirà a l'alumnat de 3er i 4rt de primària de Vilafranca. Altres nens i nenes en poden trobar a l’oficina de Turisme.

Pinta el teu quadre del gall Tomasot amb sorra

Quan unir galls i sorra és una diversió

Al pavelló firal de les 10 a 12.30h, dissabte 16 i diumenge 17, l’Associació de Criadors de la Raça de Gallines Penedesenca organitza un taller d'estampació per a que passis una estona divertida. Apropa't a veure els galls i gallines, i passa una estona mirant de reproduir el gall Tomasot.  

Edat: nens i nenes a partir de 3 anys. Places limitades

Preu: 5€

Ludoteca de la Fira del Gall

Juguem una estona!

Al pavelló de la Fira us hem preparat un espai per a que pogueu jugar, on podreu construir el vostre propi joc. 

Fins als 6 anys

 

Fes el teu gall amb Globofelxia

Transforma els globus en els protagonistes de la Fira

En horari d'11 a 14h, els Artesans de la Fira us dediquen un espai que trobareu entre les seves parades davant de la Fassina, per a que formeu galls i gallines amb globus. Ah! I vigileu que no us marxin volant! . 

Aquesta activitat formarà part de la Marató de 3cat. Hi haurà una taquilla inversa per col·laborar amb aquest esdeveniment.

NADAL A VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Troba moltes més activitats, consulta el programa aquí