Art Noveau Route

 Walk around Vilafranca streets with our Art Noveau.

This route through Vilafranca permits to know the impact of such cultural movement in the end of the XIX century, through new symbologies of progress and modernity that this innovative technique called "art noveau" brought.

The economic resurgence of the Alt Penedès county, after the phylloxera disaster, propitiated the arrival of the artistic and social movement that was gradually implementing in Europe.

Agricultural owners and merchants become the receivers of the modernist trends and drive buildings according to their economic position.

You can prepare your route from home with INVENTRIP
 

Profiles: 
Family
Couples
Groups
Senior citizens
Schools
Companies

Casa de la Vila

Un edifici més enllà del modernisme.

Santiago Güell i Grau.

Edifici públic d'origen medieval, que consta de dos pisos i golfes. La façana va ser remodelada l'any 1912 i ordenada asimètricament amb elements florals modernistes. Els balcons presenten i fanals balustrades de peu de llums rodons. 

L'origen de l'edifici de l'actual Casa de la Vila és un palau gòtic civil del segle XIV, probablement propietat de Bernat Pellicer (esmentat en les cròniques de la conselleria de Jaume II). 

Cripta de la Basílica de Santa Maria

Un peça extraordinària de l’escultura modernista.

Conjunt escultòric del davallament de la Creu.
Josep Llimona.

Discover wine and its culture through its history.*

Plaça Jaume I,1
08720
Telephone: 
938 900 582

Casa de la Festa Major

De Mercat a museu de la Festa Major

Santiago Güell i Grau 

Edifici públic construït el 1913 com a mercat de gallines i menuts i que més tard es va utilitzar com a mercat del peix. Té una planta hexagonal adaptada al desnivell del terreny i una coberta de pavelló. Les finestres estan emmarcades per un perfil de maó vist, propi dels edificis industrials modernistes. Actualment és la Casa de la Festa Major i acull una exposició permanent de les figures i els elements folklòrics de la festa.

Casa Miró

Un exemple de modernisme integral

Santiago Güell i Grau

Els interiors de la casa es visiten amb la ruta guiada del Modernisme

Casa del 1905 que consta de planta baixa, pis, golfes, terrat i un jardí posterior. La façana té una composició asimètrica amb obertures d'arc rebaixat. Al pis s'hi pot veure un finestral i un balcó partit per una columna amb capitell floral. Les golfes es divideixen en dues zones: una, amb una finestra vertical i l'altra, amb tres petites finestres ovalades sobre les quals se situa el terrat. La Casa Miró és una de les millors obres del modernisme vilafranquí.