Itinéraire du Art Noveau

Pénétrez au coeur de Vilafranca en suivant les pas du modernisme.

Cet itinéraire dans la ville de Vilafranca vous permettra de découvrir l’impact de ce mouvement culturel de la fin du XIXe siècle à partir des nouveaux symboles de progrès et de modernité qu'apporta cette tendance novatrice appelée modernisme. 

Le redressement économique que connaîtra la région du Haut Penedès après le désastre du phylloxera favorisera l'avènement de ce courant artistique et social qui commençait à s'implanter en Europa.

Les propriétaires agricoles et les commerçants deviennent les récepteurs des tendances modernistes et promeuvent des constructions en fonction de leur position économique.

Vous pouvez préparer l'itinéraire depuis votre maison avec INVENTRIP
 

Profils: 
En famille
Couples
Groupes
Personnes âgées
Écoles
Entreprises

Casa de la Vila

Un edifici més enllà del modernisme.

Santiago Güell i Grau.

Edifici públic d'origen medieval, que consta de dos pisos i golfes. La façana va ser remodelada l'any 1912 i ordenada asimètricament amb elements florals modernistes. Els balcons presenten i fanals balustrades de peu de llums rodons. 

L'origen de l'edifici de l'actual Casa de la Vila és un palau gòtic civil del segle XIV, probablement propietat de Bernat Pellicer (esmentat en les cròniques de la conselleria de Jaume II). 

Cripta de la Basílica de Santa Maria

Un peça extraordinària de l’escultura modernista.

Conjunt escultòric del davallament de la Creu.
Josep Llimona.

Venez découvrir le vin et sa culture à travers notre histoire.*

Plaça Jaume I,1
08720
Téléphone: 
938 900 582
Adresse électronique: 

Casa de la Festa Major

De Mercat a museu de la Festa Major

Santiago Güell i Grau 

Edifici públic construït el 1913 com a mercat de gallines i menuts i que més tard es va utilitzar com a mercat del peix. Té una planta hexagonal adaptada al desnivell del terreny i una coberta de pavelló. Les finestres estan emmarcades per un perfil de maó vist, propi dels edificis industrials modernistes. Actualment és la Casa de la Festa Major i acull una exposició permanent de les figures i els elements folklòrics de la festa.

Casa Miró

Un exemple de modernisme integral

Santiago Güell i Grau

Els interiors de la casa es visiten amb la ruta guiada del Modernisme

Casa del 1905 que consta de planta baixa, pis, golfes, terrat i un jardí posterior. La façana té una composició asimètrica amb obertures d'arc rebaixat. Al pis s'hi pot veure un finestral i un balcó partit per una columna amb capitell floral. Les golfes es divideixen en dues zones: una, amb una finestra vertical i l'altra, amb tres petites finestres ovalades sobre les quals se situa el terrat. La Casa Miró és una de les millors obres del modernisme vilafranquí.