FESTIVAL EN VEU ALTA

NICOMEDES MENDES Y  SU TROUPE
Vino de barrica con Nicomedes Mendes

“L’oli fabrica éssers poc figuratius, ço és, física-química i industriosos engranatges. Però el bios, molt àcid, ho digereix tot dins el seu cau i sortirà quan vulgui, no té pressa.”

Nicomedes Mendes és un grup d’improvisació poètica català. Està compost per quatre poetes (Victor Bonetarbolí, Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda i Guim Valls) que, en fusionar veus i discursos, formen una veu poètica plural. Un exemple d’una poesia que s’allunya del jo i que s’acosta a la poesia coral. Des de la improvisació lliure al soundpainting, els seus recitals utilitzen diferents tècniques per mostrar com de rica pot ser la improvisació en poesia, quantes imatges potents poden brollar treballant en aquest camp i conviden a l’entrada d’aquest nou món encara per explorar. Se’ls ha descrit com a experts en poesia d’avantguarda, creadors de ritmes i trencadors dels convencionalismes avorrits. Amb una aguda intel·ligència, fan de la poesia una autèntica forma de celebració.
"El aceite fabrica seres poco figurativos, es decir, física-química y industriosos engranajes. Pero el bios, muy ácido, lo digiere todo dentro de su madriguera y saldrá cuando quiera, no tiene prisa. " Nicomedes Mendes es un grupo de improvisación poética catalán. Está compuesto por cuatro poetas (Victor Bonetarbolí, Núria Martínez-Vernis, Oriol Sauleda y Guim Valls) que, al fusionarse voces y discursos, forman una voz poética plural. Un ejemplo de una poesía que se aleja del yo y que se acerca a la poesía coral. Desde la improvisación libre al Soundpainting, sus recitales utilizan diferentes técnicas para mostrar cómo de rica puede ser la improvisación en poesía, cuántas imágenes potentes pueden brotar trabajando en este campo y invitan a la entrada de este nuevo mundo aún por explorar. Se les ha descrito como expertos en poesía de vanguardia, creadores de ritmos y rompedores de los convencionalismos aburridos. Con una aguda inteligencia, hacen de la poesía una auténtica forma de celebración.

Plaça Jaume I , 1
Código postal: 
08720
Municipio: 
Vilafranca del Penedès

Festival EVA
Idioma Català
Preu Activitat gratuïta
Aforament limitat
Reserves:
entrades.vinseum.cat

Ho organitza
VINSEUM
Festival EVA

 

Perfiles: 
Grupos
Temáticas: 
Cultura i oci