Facebook Twitter Instagram

Ruta modernista

Ruta modernista

Entrad en las calles del centro de Vilafranca acompañados por el modernismo.

Esta ruta por Vilafranca permite conocer el impacto de este movimiento cultural de finales del siglo XIX, a partir de nuevos símbolos de progreso y modernidad que aportó esta innovadora tendencia llamada modernismo.

El resurgimiento económico de la comarca del Alt Penedès, después del desastre de la filoxera, propició la llegada de la corriente artística y social que empezaba a implantarse en Europa.

Propietarios agrícolas y comerciantes se convirtieron en los receptores de las tendencias modernistas e impulsaron edificaciones según su posición económica.

 

 

Perfiles: 
En familia
Parejas
Grupos
Gente mayor
Escuelas
Empresas
Casa de la Vila

Casa de la Vila

Un edifici més enllà del modernisme.

Santiago Güell i Grau.

Edifici públic d'origen medieval, que consta de dos pisos i golfes. La façana va ser remodelada l'any 1912 i ordenada asimètricament amb elements florals modernistes. Els balcons presenten i fanals balustrades de peu de llums rodons. 

L'origen de l'edifici de l'actual Casa de la Vila és un palau gòtic civil del segle XIV, probablement propietat de Bernat Pellicer (esmentat en les cròniques de la conselleria de Jaume II). 

Cripta de la Basílica de Santa Maria

Cripta de la Basílica de Santa Maria

Un peça extraordinària de l’escultura modernista.

Conjunt escultòric del davallament de la Creu.
Josep Llimona.

Vinseum. Museu de les Cultures del Vi

Descubre el vino y su cultura a través de su historia.

Plaça Jaume I, 5
08720
Teléfono: 
938 900 582
Casa de la Festa Major

Casa de la Festa Major

De Mercat a museu de la Festa Major

Santiago Güell i Grau 

Edifici públic construït el 1913 com a mercat de gallines i menuts i que més tard es va utilitzar com a mercat del peix. Té una planta hexagonal adaptada al desnivell del terreny i una coberta de pavelló. Les finestres estan emmarcades per un perfil de maó vist, propi dels edificis industrials modernistes. Actualment és la Casa de la Festa Major i acull una exposició permanent de les figures i els elements folklòrics de la festa.

Visita a la casa Miró

Casa Miró

Un exemple de modernisme integral

Santiago Güell i Grau

Els interiors de la casa es visiten amb la ruta guiada del Modernisme

Casa del 1905 que consta de planta baixa, pis, golfes, terrat i un jardí posterior. La façana té una composició asimètrica amb obertures d'arc rebaixat. Al pis s'hi pot veure un finestral i un balcó partit per una columna amb capitell floral. Les golfes es divideixen en dues zones: una, amb una finestra vertical i l'altra, amb tres petites finestres ovalades sobre les quals se situa el terrat. La Casa Miró és una de les millors obres del modernisme vilafranquí.